Blind leren typen

In de hoogste groepen van de basisschool werken kinderen steeds meer op de computer. Blind en met tien vingers kunnen typen, is dan heel handig. Maar zeker ook richting het middelbaar onderwijs is blindtypen een vaardigheid die bijna onmisbaar is geworden. Met deze vaardigheid is het (huis)werk sneller af en omdat kinderen minder na hoeven te denken bij het typen, kunnen ze hun aandacht richten op de opdracht. Het maken van de opdracht gaat daarom vaak beter.

Korting op de typecursus van LOI Kidzz

Om het blind leren typen extra toegankelijk te maken, geeft LOI Kidzz tijdelijk € 50,- korting op hun typecursus voor kinderen uit groep 6, 7 en 8. Deze korting geldt alleen bij inschrijving via school, tijdens de scholenregeling.

Voor leerlingen en ouders ligt er een brief en folder over de typecursus van LOI Kidzz op school (postvakjes bij hoofdingang). Hierin vindt u alle informatie over de cursus en de scholenregeling. Het staat u vrij om dit mee naar huis te nemen.

over de typecursus

De typecursus van LOI Kidzz volgen kinderen zelfstandig thuis, via een online leeromgeving. Uw kind leert blind typen aan de hand van een spannend spionnenavontuur en leuke games. Dit zorgt voor extra motivatie. Gaat een letter of –combinatie niet zo goed, dan krijgt uw zoon of dochter hiervoor automatisch extra oefening voor aangeboden. Leren typen is leuk, en gaat bijna vanzelf.

De cursus duurt 20 weken, waarin uw kind een aantal keer per week oefent. Er langer over doen mag ook. De toegang tot de online leeromgeving is een jaar geldig. Na afloop van de typecursus kan uw zoon of dochter volledig blind en met tien vingers typen met een snelheid van minimaal 120 aanslagen per minuut.