Kunstproject kindergemeenteraad

Tijdens de kindergemeenteraadsverkiezingen van 2017 hebben wij, Imke de Grood en Roos Halma van de Paschalisschool, met ons idee gewonnen.

Het is voor ons bijna niet voor te stellen hoe het is om geen energie te hebben om naar school te gaan, te sporten, buiten te spelen of kunst te maken. Kinderen met een energiestofwisselingsziekte hebben die energie niet!

“DUS is ons idee dat we allemaal samen, door het maken van kunst, geld ophalen voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte”.

Vanaf nu gaat ons project van start. 12 scholen van de gemeente Wijchen doen mee. Alle kinderen gaan een kunst ontwerp maken van een Engelse bulldog. Bij elke school wordt er één of misschien meerdere winnende ontwerpen gekozen. Aan elke school is een kunstenaar gekoppeld welke het gekozen ontwerp op een beeld van een Engelse bulldog gaat schilderen. Zo’n bulldog is bijna 1 x 1 meter groot.

Als alle honden klaar zijn komt er een expositie in de kasteeltuin van het Kasteel in Wijchen. Uiteindelijk zullen de honden op 19 juni door een bekende Nederlander geveild worden. Hiervoor zullen we ondernemers van Wijchen uitnodigen. We hopen tijdens deze veiling een mooi bedrag bij elkaar te halen. Deze opbrengst gaat naar het onderzoek van Professor Dr. Jan Smeitink aan het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen, die zich inzet voor de ontwikkeling van het medicijn voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte.

We hopen dat alle kinderen net zo enthousiast zijn als wij en de mooiste ontwerpen maken. Wij zijn benieuwd naar de eindresultaten.

Energieke groetjes, Imke & Roos