Emilialoop 11 mei 2019

Zaterdagavond 11 mei 2019 staat het centrum van Wijchen in de sportieve spotlights. Atletiek Vereniging Wijchen organiseert die avond midden in het dorp de eerste editie van de Emilialoop! Een nieuwe hardloopwedstrijd voor jong en oud, voor beginners en gevorderden, recreanten en professionals.

Voor iedereen in de gemeente Wijchen en ver daarbuiten een goede reden om (meer) te gaan sporten. Sport en bewegen zijn prima inzetbaar als middel om te zorgen dat je lekker in je vel zit. Denk aan het vergroten van zelfvertrouwen, opdoen van sociale contacten en weerbaar(der) worden!

Twee jeugdlopen: 1 km en 2,5 km
Voor de kinderen zijn er twee jeugdafstanden. Kinderen die geboren zijn in 2010, 2011 of 2012 kunnen deelnemen aan de 1 km wedstrijd. Voor kinderen die in 2007, 2008 of 2009 geboren zijn, is er de 2,5 km. Elke deelnemer ontvangt na afloop een prachtige medaille met het logo van de Emilialoop. Voor de snelste 3 jongens en meisjes van de twee jeugdlopen staan er een ”gouden, zilveren en bronzen” beker te wachten.

Emilia scholencompetitie
Onderdeel van de Emilialoop is de Emilia scholencompetitie; Een competitie tussen alle veertien basisscholen binnen de gemeente Wijchen. Kinderen die deelnemen aan de 1 km of 2,5 km jeugdloop en bij de inschrijving aangeven op welke school ze zitten, doen automatisch mee met de Emilia scholencompetitie. Van beide afstanden worden de tijden van de snelste 3 meisjes en van de snel­ste 3 jongens van elke school bij elkaar opgeteld. De totaaltijd bepaalt welke school een jaar lang de trotste bezitter wordt van de Emilia wisseltrofee!

Laat Wijchen zien hoe sportief jullie school is en schrijf je in!

Inschrijven kan via www.emilialoop.nl. Daar vind je ook de overige informatie over de Emilialoop.