LEGO Zomerweken

De Bibliotheek Wijchen en SpeelOtheek Wijchen presenteren: De LEGO Zomerweken!
Voor jong en oud is er van alles te beleven tijdens de zomervakantie in de bibliotheek in het LEGO-thema.

Het programma:
(Alle activiteiten zijn gratis.)
Neem een kijkje bij de LEGO-expositie, speel LEGO-spelletjes op de Wii of op een reuzetouchscreen, doe mee aan de activiteiten van het LEGO-parcours of laat je fantasie de vrije loop in een van de bouwhoeken.

Escaperoom voor kinderen
Help Professor Bouwblokski aan het wachtwoord, maar pas op voor zijn rivaal Doctor L. Ego. Die schurk is bezig met het hacken van de computer van Professor Bouwblokski.
Eerste en laatste week van de zomervakantie op maandag, woensdag en vrijdag om 10.00 en om 12.00 uur. Voor kinderen van 8 – 12 jaar. Aanmelden via de website van de bibliotheek. Maximaal 6 kinderen per keer. Vol = vol. Duurt ongeveer 45 minuten in totaal.

Filmvoorstellingen
Films over LEGO elke dinsdag en donderdag in de vakantie om 15.00 uur.

13 augustus: Workshop WeDo (programmeerbare LEGO):
Maak Milo, de wetenschapsrover, en programmeer hem via de iPad. Milo is een wetenschapswagentje (nee, geen dief dus). Kijk voor meer details en inschrijving op bibliotheek-wijchen.nl/wedo

15 augustus: Workshop stop motion
Je gaat met LEGO een stop motion filmpje maken. Je mag zelf een verhaal verzinnen op een storyboard en daarna aan de slag met de LEGO om je verhaal in beeld te brengen. Kijk voor meer details en inschrijving op bibliotheek-wijchen.nl/stopmotion

Kleurwedstrijd:
Doe mee met de kleurwedstrijd en maak kans op leuke prijzen! Sponsor Yoast heeft een mooie kleurplaat ontworpen en heeft aan aantal LEGO-prijzen ter beschikking gesteld. Lever jouw ingekleurde kleurplaat in bij een bibliotheekmedewerker vóór het einde van de zomervakantie om kans te maken op een prijs. Veel succes!

De LEGO Zomerweken is een samenwerking tussen de Bibliotheek Wijchen en speelOtheek Wijchen en is tot stand gekomen met medewerking van Yoast, Intertoys, Junior Technovium en spellenontwerper Michiel van der Keur