Wij zoeken een enthousiaste ouder!

Activiteiten voor de kinderen op school

Als ouders zijn wij altijd blij om te horen hoe leuk de kinderen de (niet-les gebonden) activiteiten vinden. Denk aan Sinterklaas, Kerstmis, Pasen en vooral het schoolreisje! Geweldig toch?

Om dit te kunnen organiseren is er een ouderraad nodig. Op dit moment bestaat deze uit een viertal ouders die de activiteiten onderling verdelen en vervolgens per activiteit gekoppeld wordt aan een leerkracht om het samen verder te organiseren.

Maar dit viertal ouders heeft hulp nodig! We zijn dan ook op zoek naar een kersvers nieuw OR-lid. Misschien zit je kind net op school en wil je graag betrokken zijn met de leuke activiteiten op school. Meld je dan nu aan! Maar ook de ouders van kind(eren) die al langer op school zitten nodigen we graag uit om lid te worden van de ouderraad. Hoe leuk is het om te helpen bij activiteiten in de bovenbouw zoals een mooie afscheidsavond voor groep 8.

Nu brengt de beschikbare tijd ouders vaak aan het twijfelen. Maar met 5 à 6 keer overleg in het jaar met de ouderraad en één jaarvergadering valt dat allemaal wel te overbruggen. Tuurlijk, de ene activiteit heeft net wat meer organisatie nodig dan het andere, maar je bent niet alleen. We doen dit allemaal samen. Je bent ook zeker niet verplicht om bij de geplande activiteiten overdag op school aanwezig te zijn. Er is altijd wel iemand van de ouderraad die erbij kan zijn.

Interesse?

Wij hopen dat je een beetje beeld hebt gekregen wat wij doen en dat wij het vooral belangrijk  vinden dat kinderen leuke (niet-les gebonden) activiteiten op school krijgen aangeboden. Maar om dit mogelijk te maken hopen we vooral dat je hier ook enthousiast van bent geworden om je aan te sluiten bij de ouderraad en samen met ons de organisatie te willen oppakken. Bestuurservaring is echt niet nodig.

Wil je ons komen versterken, dan kun je een mailtje met je gegevens sturen naar heilighart.or@kansenkleur.nl

Mocht je toch twijfelen of vragen hebben, voel je vrij om ons bij school aan te spreken.

Anke Pieck, moeder van Frans en Toon (Groep 3/4)
Denise Liebrecht, moeder van Noa en Amy (Groep 5/3)
Kim Steeghs, moeder van Sam (Groep 3)
Leonie Braam, moeder van Nora (Groep 2)