Week van de Mediawijsheid

Tijdens de Week van de Mediawijsheid doen leerlingen van groep 7 en 8 mee aan MediaMasters. Met deze serious game maken leerlingen spelenderwijs kennis met de kansen en de gevaren van media. Zij gaan in de klas en thuis aan de slag met verschillende opdrachten over onderwerpen zoals WhatsApp, privacy, cybercriminaliteit en nepnieuws. De klas die de meeste punten (‘bits’) scoort, mag zich de ‘meest mediawijze klas van Nederland’ noemen én wint mooie prijzen.

MediaMasters is een onderdeel van de Week van de Mediawijsheid. Dit jaar staat de week in het teken van media en gezondheid. Hoe kun je media gebruiken om gezond te blijven? En hoe haal je met behulp van media het beste uit jezelf? Dat is namelijk voor iedereen anders. De landelijke wedstrijd tijdens de Week van de Mediawijsheid is het hoogtepunt. De landelijke wedstrijd van MediaMasters vindt plaats van 5 tot en met 13 november 2020.