Donderdag 3 december stond er een studiedag gepland voor het team van de Heilig Hartschool. Tijdens deze studiedag zijn we aan de slag gegaan met twee onderwerpen: EDI en Rapportage

EDI

EDI is een afkorting van het Expliciete directe instructiemodel. Dit  is een bewezen aanpak om de leseffectiviteit te verhogen en te zorgen voor succeservaringen en betere leerprestaties bij alle leerlingen. De leerkracht voor de klas is daarbij de sleutel tot succes. We zijn hier afgelopen schooljaar mee gestart. De bijeenkomst van 3 december was bedoeld om onze kennis nog eens op te frissen en te komen tot gezamenlijke afspraken.

Rapportage

Eerder hebben we u al laten weten dat we ons huidige rapport niet meer vinden voldoen aan de manier waarop we willen communiceren over de ontwikkeling van onze leerlingen. Tijdens het middagprogramma hebben we gesproken over het doel van een rapport. Aansluitend zijn we heel praktisch aan het werk gegaan om een opzet te maken voor een nieuw rapport dat past bij onze visie. We hebben hierbij ook de ervaring gebruikt van ons ‘Corona’-portfolio dat afgelopen jaar is gebruikt. Eind december beslissen we vanaf wanneer we het nieuwe rapport kunnen gebruiken.