Zomerprogramma bibliotheek Wijchen

SPOENK je zomer

Deze zomervakantie organiseren we in de bibliotheek allerlei activiteiten die te maken hebben met Pippi of die geïnspireerd zijn op Pippi. Hieronder het overzicht van de activiteiten die we al hebben bedacht. 


Leesbingo met Pippi

Zit je in Groep 3 en ga je naar Groep 4? Of zit je in Groep 4 en ga je naar Groep 5?

Doe dan mee met de Leesbingo van de bibliotheek. Haal de Leesbingokaart op in de bibliotheek. Of download de kaart via deze link. Op die kaart staan 16 gekke, grappige, spoenkige leesopdrachten. Bijvoorbeeld Lees ondersteboven of Lees iemand voor in de bibliotheek. Alle opdrachten doe je 15 minuten. Heb je je bingokaart vol? Lever hem dan in in de bibliotheek en je krijgt een kleine beloning. Uit alle ingeleverde bingokaarten trekken we een winnaar uit Groep 3 en een winnaar uit Groep 4.

Je kunt de hele zomervakantie meedoen aan de Leesbingo. De leesbingo is gratis.

Dinsdag 25 juli van 14.00 tot 17.00 uur.


Collages maken met Ana Karina Maduro

Collages maak je door plaatjes uit tijdschriften, folders en boeken te knippen en met die plaatjes een nieuwe afbeelding te maken. Kun jij een paard optillen net als Pippi? Vliegen als Karlsson van het dak?

Misschien in het echt niet, maar in een collage kun je dat wel laten gebeuren.

Deze workshop is voor kinderen van 8 – 12 jaar. De workshop kost € 5,-.

Opgeven via www.bibliotheek-wijchen.nl.

Woensdag 2 augustus van 10.00 tot 11.00 uur.


Pippi theater

MuziekDorp Wijchen verzorgt tijdens Kleintje Koffie een drama/theater workshop voor de kleintjes met als thema Pippi Langkous. Genieten, spelen en samen zijn. Aanmelden is niet nodig.

Voor ouders en hun kinderen tot 4 jaar. De toegang is gratis.


Pippi-filmmiddagen

Vier donderdagmiddagen in de vakantie kun je genieten van de Pippifilms op het grote scherm op De Vloer van de bibliotheek.

De entree is gratis.

27 juli: Pippi Langkous

3 augustus: Pippi gaat van boord

10 augustus: Pippi zet de boel op stelten

17 augustus: Pippi in Taka Tukaland

Alle Pippi-filmmiddagen zijn van 14.00 – 16.00 uur.

Donderdag 17 augustus van 10.00 – 12.00 uur.


Illustratieworkshop Pippi Langkous

Hou je van de verhalen van Pippi Langkous? Teken je graag de raarste dingen? Ben je 5,6 of 7 jaar? Dan ben je hier aan het juiste adres. We gaan samen tekenen en schilderen. Net zo gek zoals Pippi Langkous kan doen. Wat moet je meenemen? Humor. En jezelf. Materiaal is aanwezig.

Deze cursus wordt gegeven door illustratrice Marloes Veelenturf.

De workshop kost € 8,50. Opgeven via www.bibliotheek-wijchen.nl.

Vrijdag 18 augustus van 10.00 – 12.00 uur.


Illustratieworkshop Spoenk

Wat is een Spoenk? Hou je van teken en illustreren? En ben je net zo’n rare vogel als Pippi langkous? Ben je 8 jaar of ouder? Kom dan vooral een kijkje nemen. Je hoeft helemaal geen ervaring te hebben met tekenen of schilderen. In een aantal stappen gaan we leren illustreren.

Wat moet je meenemen? Humor. En jezelf. Materiaal is aanwezig.

Deze cursus wordt gegeven door illustratrice Marloes Veelenturf.

De workshop kost € 8,50. Opgeven via www.bibliotheek-wijchen.nl.

Vrijdag 18 augustus van 10.00 – 11.00 uur.


Pippi Langkous spelletjes

Maartje Jolijn van Plezier in bewegen gaat met de kinderen en hun ouders echte Pippi Langkous spelletjes doen. Klimmen, klauteren en plezier maken.

Voor ouders en hun kinderen tot 4 jaar. De toegang is gratis.

Vrijdag 25 augustus van 20.00 uur tot 22.30 uur.


Kampvuurvertellingen

De zon gaat langzaam onder, het kampvuur knettert, de verhalenverteller schraapt zijn keel. Met zijn woorden neemt de verteller je mee naar ver weg en lang geleden. Wil je het einde van de vakantie vieren met verhalen? Nog even de zomeravondsfeer proeven met een drankje en ondertussen lekker luisteren?

Marc van Kampen en Mariska van de Steege van Kampvuur.tv organiseren – in samenwerking met De Bibliotheek Wijchen – een verhalenavond met de Wijchense vertellers Paul Groos, Joost

Schellekens, Nadja Spooren en Martin Bergsma.

Zij brengen allerlei verhalen: sprookjes, twistverhalen, broodjeaapverhalen en nog veel meer. Vanaf 22.00 uur is er nog een halfuurtje griezelverhalen, voor de liefhebbers. We vertellen rond een kampvuur op het pleintje bij de ingang van ’t Mozaïek, Campuslaan 6 in Wijchen. Het eerste half uur vertellen we voor de jongere kinderen, daarna voor oudere kinderen en zeker ook voor volwassenen.


Zin gekregen?

Je kunt je aanmelden via de website van De Bibliotheek Wijchen. Als je je vooraf aanmeldt, krijg je een consumptiebon. De entree is gratis, maar een vrijwillige bijdrage stellen we zeer op prijs.

Consumpties zijn voor eigen rekening. Meer dan twee uur verhalen bij het kampvuur. De beste afsluiting van de vakantie!