Aanpassing protocol en beslisboom

Het protocol is wederom op enkele punten gewijzigd:

  • Advies om geen stoffen en/of zelfgemaakte mondneusmaskers te gebruiken maar chirurgische mondneusmaskers (wegwerpmaskers).
  • Quarantaine na nauw contact met een besmet persoon is niet nodig als iemand een boosterprik van minimaal 1 week oud heeft of korter dan 8 weken geleden corona heeft gehad. Mits iemand geen klachten heeft.

Beslisboom

De meest actuele versie van de beslisboom is van 24 december 2021. Op vrijdag 14 januari heeft het kabinet tijdens de persconferentie aangekondigd dat de quarantaineregels weer wijzigen. Voor kinderen die corona hebben gehad in de laatste 8 weken geldt nu, dat als zij géén klachten hebben, zij niet in quarantaine hoeven na contact met een besmet persoon (zowel huisgenoot als nauw contact). Lees hier het hele bericht.

LET OP: De beslisboom van 24 december kan nog niet worden aangepast, maar geldt nog wel. De boom kan pas aangepast worden als het RIVM deze nieuwe regels heeft uitgewerkt. Je kunt de beslisboom van 24 december dus nog steeds gebruiken, maar hou daarbij rekening met de wijziging van 14 januari.

Dit speelt vooral bij gezinnen met kinderen bij wie sommige gezinsleden positief getest zijn en andere negatief. Twijfel je? Bel dan de regionale GGD en volg hun advies op.