Bericht vanuit ouderraad

Zoals jullie in het e-mailbericht van Maikel hebben gelezen wordt er vanaf schooljaar 2024-2025 geen ouderbijdrage meer gevraagd. Dit houdt in dat de financiële kant van de ouderraad verdwijnt. We willen het betaalpakket bij de bank zo snel mogelijk opzeggen in verband met de kosten.

Wij hebben school al aangeboden om het spaarpotje aan hen over te dragen om te gebruiken voor leuke activiteiten, maar dit is helaas niet mogelijk. Als we dit aan school overmaken gaat het mee in het budget voor school en kan het niet apart worden gehouden voor activiteiten. Dit is niet wat we willen.

Nu is er op dit moment, na aftrek van alle kosten, nog een redelijk bedrag over op de spaarrekening van de Ouderraad.  Wij hebben daarom een aantal ideeën bedacht wat we met het overgebleven geld kunnen doen. Uiteraard willen we het zo goed mogelijk besteden, zodat de kinderen hier de komende jaren nog plezier van hebben.

Daarom hebben we al een aantal uitgaves gedaan waar de kinderen en school de komende jaren goed gebruik van kunnen maken:

  • Nieuwe verf voor de groep 8 tegel, hier kunnen ze wel een paar jaar mee voor uit;
  • 2e hands (maar nog hele mooie) capes en steken voor de carnaval;
  • Nieuwe oranje vlaggetjes voor Koningspelen en EK/WK;

In de laatste jaren hebben we natuurlijk al geïnvesteerd in nieuwe hesjes (voor activiteiten op locatie) en nieuwe afscheidspennen aangeschaft. Ook hier kunnen de kinderen en school de komende jaren nog mee voor uit.

Na deze uitgaves hebben we nog altijd een mooi bedrag over. We willen jullie mening meenemen in het uitgeven van dit geld. In Parro zal er dan ook een poll gemaakt worden, waar jullie op kunnen reageren. Uiteindelijk zullen wij als bestuur van de ouderraad de definitieve beslissing maken.

Ons voorstel is om op de laatste schooldag (zoals andere jaren) te trakteren op een lekker ijsje. Een leuk springkussen (voor onder- en bovenbouw) neer te zetten en het bedrag wat overblijft bij de goede doelen actie van dit jaar te leggen. 
De goede doelen actie van dit jaar is bedoeld om geld in te zamelen voor interactief buitenspeelmateriaal voor de kinderen op school. Dit is goed voor de ontwikkeling van de hersenen. Ook heeft het buitenspel een positief effect op het concentratievermogen en de leerprestaties van kinderen. 

Wij willen jullie vragen om voor 14 juni te reageren op de poll in de Parro app i.v.m. korte tijd tot de goede doelen actie en laatste schooldag.