Eten drinken en trakteren

Er zijn op een dag twee momenten dat kinderen eten en drinken op school. In de ochtend aansluitend aan het speelkwartier en in het begin van de middag tijdens de lunchpauze. Dit doen we gewoon in het lokaal. Op school hanteren we de volgende afspraken over deze eetmomenten:

Pauze:
Fruit en of rauwkost en een beker drinken.

Lunch:
De lunch is belangrijk vanwege de energie en voedingsstoffen voor het tweede deel van de dag. De lunch bestaat uit een (gezonde) broodmaaltijd in lunchtrommel en een beker drinken. Geef uw kind geen te grote hoeveelheden mee. Wat niet op is, gaat weer mee naar huis. Snoep en koek zijn niet toegestaan. Ook Babybel, Cheesedippers of Cheesestrings mogen niet meegegeven worden. Deze worden zowel door het voedingscentrum als door de GGD gekwalificeerd als een ongezond tussendoortje vanwege hun hoge vetgehalte. Als richtlijn kunt u aanhouden dat verpakte producten meestal niet bijdrage aan een gezonde lunch

Drinken:
Drinken in een beker, een flesje of thermosflesje. Aan te raden zijn o.a. sappen zonder toegevoegde suikers eventueel aangelengd met water, thee of melkproducten zonder toegevoegde suiker etc..
Koolzuurhoudende dranken en de zogenaamde energydrinks zijn niet toegestaan!

Trakteren
Wij werken zoveel mogelijk samen in een bouw. De momenten van eten en drinken doen we samen met alle leerlingen uit de betreffende bouw. Een verjaardagsfeest hoort daar uiteraard ook bij. Als leerlingen willen trakteren dan kan dat dus aan de klasgenoten van de volledige bouw.