Eten drinken en trakteren

Er zijn op een dag twee momenten dat kinderen wat eten en drinken op school. In de ochtend voor of na het speelkwartier en tussen de middag tijdens de lunchpauze. Dit doen we gewoon in de klas. Uw kind kijkt ook naar vriendjes en vriendinnetjes en de kans is groot dat het dan hetzelfde wil als zij. Daarom hebben wij op school afspraken gemaakt over wat er in het pauze- lunchtrommeltje en drinkbeker mag zitten en wat niet.

Pauze:
Fruit en of rauwkost en een beker drinken.

Lunch:
De lunch is belangrijk vanwege de energie en voedingsstoffen voor het tweede deel van de dag.
(Gezonde) broodmaaltijd in lunchtrommel en een beker drinken. Geef uw kind geen te grote hoeveelheden mee. Wat niet op is, gaat weer mee naar huis.
Snoep en koek zijn niet toegestaan. Sultana, Evergreen, ontbijtkoek of een Liga zijn er in diverse varianten en niet allemaal een ongezond tussendoortje. Toch hebben wij om verwarring te voorkomen ervoor gekozen, vanwege al die wel en niet gezonde varianten, deze niet op school toe te staan. Ook babybel, cheesedippers of cheesestrings mogen niet meegegeven worden. Deze worden zowel door het voedingscentrum als door de GGD gekwalificeerd als een ongezond tussendoortje vanwege hun hoge vetgehalte.

Drinken:
Drinken in een beker, een flesje of thermosflesje. Aan te raden zijn o.a. sappen zonder toegevoegde suikers eventueel aangelengd met water, thee of melkproducten zonder toegevoegde suiker etc.
Koolzuurhoudende dranken en de zogenaamde energydrinks zijn niet toegestaan!

Trakteren
Met zijn/haar verjaardag mag uw kind trakteren in de eigen groep. We vragen u om uw kind een gezonde traktatie mee te geven en voor de leerkrachten dezelfde traktatie als voor de kinderen te doen.
Zoek op internet eens naar “gezonde traktaties” en u wordt op verschillende idee├źn gebracht.

We leggen op het Heilig Hart de nadruk op de “Gezonde school” en eten en drinken is daar een onderdeel van.