Gymles

De kinderen van mentorgroep 1-2 spelen dagelijks buiten of krijgen een bewegingsles in de speelzaal op school. Voor deze kinderen is het fijn als ze makkelijke gymschoenen, voorzien van hun naam, op school hebben voor het spelen in de speelzaal.

Ook gaat mentorgroep 1-2 1x per week, als het weer het toelaat, een boswandeling maken. Tijdens de wandeling is het fijn dat de kinderen laarzen of dichte schoenen dragen. Groep 3 zal daarnaast 1x per week aansluiten bij de gymles van de middenbouw.

De kinderen uit de mentorgroepen 3 t/m 8 gaan gymmen in de sportzaal bij De Mijlpaal. Tijdens de gymlessen is gymkleding (T shirt met een korte sportbroek) verplicht evenals schone, goede gymschoenen (geen zwarte zolen). Sieraden, beenwarmers, zweetbandjes etc. mogen niet gedragen worden tijdens de gymles. Alle kinderen gaan na de gymles douchen. Heeft uw kind bepaalde spullen niet bij zich dan wordt er op blote voeten gegymd voor zover de veiligheid dat toelaat. Dit is echter geen wenselijke situatie.

Als kinderen niet meedoen met de gymles, moet hiervoor een verzoek zijn ingediend bij de leerkracht door de ouder/verzorger. De leerkracht neemt dan de beslissing of een kind op school blijft werken bij een andere leerkracht of meegaat naar de gymzaal.

De gymlessen voor schooljaar 2020-2021 zijn als volgt:
Dinsdag: groep 3 – groep 4 – groep 5

Donderdag: groep 6 – groep 7 – groep 8

We gaan dit jaar gymmen in blokken van 1,5 uur waardoor leerlingen 1x per week naar de gymzaal gaan. Bij mooi weer gymmen we graag buiten.