Heilig Hartschool tekent contract met Bieb Op School

Tien scholen uit de gemeente Wijchen, waaronder de Heilig Hartschool, hebben een belangrijke stap gezet richting het versterken van de leescultuur onder onze leerlingen. Met de ondertekening van het Bibliotheek op School-project openen we een nieuw hoofdstuk waarin lezen centraal staat.

Elke deelnemende school heeft een speciale bibliotheekruimte ingericht. Hier kunnen leerlingen verdwalen in verhalen die hun horizon verbreden en de fantasie prikkelen. Het scala aan boeken is met zorg gekozen om relevant en boeiend te zijn voor onze jonge lezers. Bij ons op school is het leerplein onze bibliotheekruimte en tevens een plek om lekker te lezen.

Programma’s die de leerlingen boeien

Het project biedt méér dan alleen boeken. Het introduceert leesprogramma’s die inspelen op de individuele behoeften en interesses van elk kind. Deze programma’s moedigen zelfstandig lezen aan en helpen bij het opbouwen van begrip en kritische analyse van teksten.

Samen Groeien: Opleiding van Leescoördinatoren

Leescoördinatoren zijn in het leven geroepen om een brug te vormen tussen de boeken en onze leerlingen. Deze experts zullen docenten ondersteunen en activiteiten organiseren om lezen nog aantrekkelijker te maken. Bij ons op school is Dorian Willems onze expert.

Ouderbetrokkenheid: Uw Rol in Dit Verhaal

U speelt een heldenrol in dit verhaal! Wij geloven dat uw betrokkenheid een significante impact heeft op de leesontwikkeling van uw kind. U wordt daarom van harte uitgenodigd om samen met uw kind de wereld van boeken te verkennen. Samen lezen, boeken bespreken en enthousiasme delen draagt bij aan het leesplezier die een leven lang meegaat.

Dit initiatief is een prachtige samenwerking tussen onze scholen en de lokale bibliotheek. We kijken ernaar uit om samen met u te zien hoe onze kinderen zich ontwikkelen tot lezers die niet alleen vaardig zijn, maar ook genieten van elke pagina die zij omslaan.