Hernense Stratenmarkt en Hernenfest

Op zaterdag 10 juni staat Hernen weer op z’n kop!

Hernense Stratenmarkt

Na enkele stille jaren door die vervelende coronaperiode, is de Hernense Stratenmarkt terug! Op zaterdag 10 juni vind je van 12:00 tot 17:00 uur ruim 200 kramen verspreid door het dorp. Op de route lopen verschillende dweilorkesten en een sambaband rond. Theatergroep Festina Lente uit Hernen zelf geeft een voorstelling op verschillende plekken.

Naast de gezellige markt kun je ook genieten van het terras bij het kasteel. Daar maakt big band El Monte sfeer met hun prachtige muziek. Ook is de scouting met een heuse tokkelbaan aanwezig bij het kasteel en je kunt er boogschieten.
Tevens is de kerk geopend voor publiek. Hier kun je luisteren naar een mooie orgelmuziek, uitgevoerd door verschillende organisten, en er is een presentatie over de restauratie van het kerkorgel te zien.

Vergeet ook niet om een stop te maken bij het tweede terras bij dorpshuis de Mijlpaal. Daar staan schipperskoor De Maessanghers en de Ierse zanggroep The Lads voor je klaar.
Aan de (kleine) kinderen is natuurlijk ook gedacht! Bij de Mijlpaal staat een kinderkermis met leuke attracties en vanaf 16:00 uur wordt het een dolle boel met KinderDJ Rogier de Avonturier.

Toegangsprijs is nog steeds maar €3,- p.p.! Betalen kan contant of via de QR-code bij de ingang. Kinderen onder de 12 jaar betalen geen entree. Aansluitend op de Hernense Stratenmarkt begint het Hernenfest (vanaf 17:30 uur).

Hernenfest

Zin in een gezellig feestje in festivalsfeer? Kom dan op 10 juni naar het Hernenfest op het veld bij de Mijlpaal. Vanaf 17:30 uur barst het feest los met coverband Duo The Band en aansluitend is DJ Max er weer bij om voor een onvergetelijk feest te zorgen, net als vorig jaar.

Natuurlijk is er ook aan de innerlijke mens gedacht en kun je je buik vullen bij één van de foodtrucks, of je dorst lessen aan de bar (ook speciaalbier!).

Tips

Voor het volledige programma, informatie én leuke winacties kun je kijken op www.stratenmarkt.nl of de Facebookpagina’s: www.facebook.com/Hernenfest ofwww.facebook.com/stratenmarkt.

Vrijwilligers

Tot slot willen wij alle vrijwilligers die ook deze keer weer in grote getale toe hebben gezegd te helpen bij deze alvast bedanken voor hun hulp. Zonder hen kan de Hernense Stratenmarkt en het Hernenfest niet georganiseerd worden. Ook bedanken wij Heilig Hartschool en Kindervakantiedorp voor hun medewerking.