Kerstfeest

De Sint is nog maar net vertrokken en het volgende feest staat alweer voor de deur.
Ook dit jaar gaan wij weer een knus Kerstfeest organiseren!

Op donderdag 22 december hebben wij een avondviering gepland. Deze is van 17:30 uur tot ongeveer 19:30 uur. Tijdens deze viering gaan wij gezamenlijk dineren en lopen wij een lampionnentocht.

Wat staat er op het programma?
Op maandag 12 december (na 15:00 uur) komt er op Parro een intekenlijst te staan voor het maken van de hapjes voor het kerstdiner. Dit is een lijst voor de bovenbouw en onderbouw apart. Afgelopen jaren mochten alle kinderen zich inschrijven om iets lekkers te maken voor elkaar en verschillende hapjes tijdens het diner proeven. Dat willen wij dit jaar graag weer oppakken. Denk daarbij aan een voorgerecht, hoofdgerecht of nagerecht. Dit kan van alles zijn, bespreek vooral met de kinderen waar hun buik van vol raakt. Het is fijn als de schalen, borden of bakken waarin de hapjes zijn meegenomen voorzien zijn van de naam van het kind, zodat deze weer op de juiste plek terugkeren.

Let op!
Willen ouders van kinderen met allergieën contact opnemen met de groepsleerkracht om hier afspraken over te maken.

Op vrijdag 16 december zullen wij met behulp van verschillende ouders lampionnen gaan knutselen voor de lampionnentocht.

Op woensdag 21 december moeten alle kinderen een bord, beker en bestek meenemen. Het is fijn wanneer deze allemaal voorzien zijn van naam, zodat ze deze ook weer mee terug kunnen nemen.

Op donderdag 22 december worden de kinderen om 17:30 uur verwacht via de ingang waardoor zij ’s morgens ook naar binnen gaan. De kinderen mogen dan hun hapjes naar het leerplein brengen, hun jas ophangen en hun plek opzoeken op het leerplein.

Als alle kinderen zijn uitgegeten gaan ze terug naar hun mentorgroep om ons klaar te maken voor de lampionnen optocht. Dit zal rond 18:45 uur zijn. Wij gaan met de hele school een rondje door Hernen lopen. De route die wij lopen staat op het bijgevoegde kaartje. Ook is de route bekend gemaakt via het dorpsblad, omdat wij het leuk zouden vinden als ouders, opa’s, oma’s, ooms, tantes enzovoort vanuit hun tuin komen kijken of langs de route staan. Na het lopen van de route gaan de kinderen eerst met de leerkrachten naar binnen om hun eigen spullen te pakken. De oudere broers of zussen halen de jongere broertjes of zusjes op en zullen samen met hen naar buiten komen. De andere kinderen lopen met de leerkrachten. De ouders/verzorgers wachten op het schoolplein op de kinderen.

Op vrijdag 23 december sluiten we af met een pyjamadag. De kinderen mogen dan lekker in hun pyjama, onesie, huispak etc. naar school komen. Ze mogen ook sloffen meenemen voor in de klassen.

Wij hebben er al ontzettend veel zin in.

Hartelijke groet, De kerstcommissie