Kinderboekenweek

Op woensdag 4 oktober openen we de Kinderboekenweek op het grote plein om 8.30 uur onder andere met muziek en dans.  Bij regen is de opening op het leerplein, meekijken kan dan door de ramen aan beide kanten van het leerplein. Wij nodigen jullie van harte uit om mee te zingen en te dansen.

Het thema van deze Kinderboekenweek is: Bij mij thuis! Gedurende de hele week wordt er natuurlijk lekker veel gelezen en doen we diverse activiteiten rondom dit thema. Hoe is het bij jou thuis? Wat maakt jouw huis tot een thuis? Bij iedereen is het thuis anders. Het gaat over culturen en gewoontes, over gezinssamenstellingen en diversiteit. 

De kinderen mogen op vrijdag 6 en vrijdag 13 oktober hun lievelingsboek mee naar school nemen.  Zij mogen dit aan een andere leerling voorlezen of erover vertellen. Hiervoor koppelen we een leerling van de bovenbouw aan een leerling van een onderbouw.  

Op dinsdag 10 oktober nodigen wij jullie als ouders maar ook andere familieleden, ooms, tantes, opa’s en oma’s uit om voor te komen lezen aan een groepje kinderen van 8.35 tot 9.00 uur. Hiervoor kun je je aanmelden bij de leerkracht van je groep via de parro app. 

Je mag je eigen boek meebrengen maar ook een boek van school lenen. Veel leesplezier!