Kledinginzameling

In Nederland gaat er in totaal ongeveer 124 miljoen kilo textiel met het restafval mee, terwijl er maar 70 miljoen kilo ingezameld wordt voor recycling en hergebruik. En dat terwijl 65% van het textiel dat nu bij het restafval terecht komt gewoon hergebruikt of gerecycled had kunnen worden. Heel erg zonde dus en ook nog eens heel slecht voor het milieu. Daarom gaan wij in samenwerking met Bag2school kleding inzamelen.

Wij zouden het erg op prijs stellen als u zich ook in wilt zetten voor onze actie door zakken te vullen met de oude nog bruikbare kleding/textiel van u en uw familie. Dit zijn bijvoorbeeld schoenen, shirts, broeken, riemen, maar ook lakens en dekens. Kijk op de website van Bag2School voor een volledige lijst met wat er wel en niet ingezameld mag worden, www.bag2school.nl. Daarnaast vindt u hier nog meer informatie over hoe de inzameling in zijn werk gaat en waar de kleding heen gaat. Voor iedere kilo kleding ontvangt de school een vergoeding. Deze vergoeding gaan wij gebruiken voor extra spelmateriaal voor onze leerlingen.

U kunt het gehele jaar bij ons uw zakken met kleding afgeven. Het eerste ophaalmoment staat gepland op vrijdag 2 juli. Het zou fantastisch zijn als we dit eerste ophaalmoment meteen een mooie opbrengst weten te realiseren! U kunt uw zakken gesloten inleveren bij de poort (we mogen namelijk nog steeds geen ouders op school ontvangen). Mocht er niemand aanwezig zijn dan mag u de zakken ook even onder het afdakje van de fietsenstalling leggen.