Koningsspelen en ouderhulp

Op 26 april gaan we de tijdens de Koningsspelen samen sporten met het team en leerlingen van basisschool Wingerd. Dit doen we met hulp van sportverenigingen UHC, Fortuna en Harava. Groep 3 t/m 8 op sportpark Schaarweide en groep 1-2 bij basisschool Wingerd. De organisatie heeft al twee bijeenkomsten gehad en heeft met veel plezier en inspiratie een programma bedacht. We organiseren de Koningsspelen met twee scholen en de sportverenigingen omdat: 

  • De kinderen beleven dat sport goed is voor je gezondheid en dat sport mensen met elkaar verbindt. 
  • Mogelijkheid voor sportverenigingen om een structurele relatie op te bouwen met scholen en/of leden te werven. 
  • Maatschappelijke betrokkenheid creëren. 
  • Gebruik maken van elkaars kwaliteiten en kennis. 

We maken ook dit jaar gebruik van het lunchpakket van de Koningsspelen. Voor kinderen met allergieën is het fijn om hun eigen lunchpakket mee te nemen en voor de grote eters is het fijn wat extra’s mee te nemen. Het is handig wanneer iedereen een eigen drinkbeker/bidon meeneemt met drinken zodat de kinderen altijd even wat water kunnen drinken. 

Omdat de Koningsspelen op twee locaties wordt gehouden zullen we werken met een inlooptijd van 08.30 – 08.45 uur en mogen de kinderen van groep 1/2 vanaf 13.30 uur worden opgehaald. Uiteraard hoeft dit niet en zijn de leerkrachten tot 14.00 uur op school.  De Eerste Stap is ingelicht over de locaties tijdens Koningsspelen.  

Om deze dag te kunnen organiseren hebben we veel hulp nodig. Dit mogen ouders zijn maar natuurlijk ook andere familieleden. In de agenda van Parro kunt u uzelf of een familielid opgeven. 

09.00 – 12.00 uur: Lunch verzorgen groep 1/2: 1 ouders 

09.00 – 12.00 uur: Lunch verzorgen groep 3 t/m 8: 2 ouders 

10.00 – 12.30 uur: Begeleiding groepjes groep 1/2 bij de spellen: 4 ouders 

08.30 – 14.00 uur:  Begeleiding groepjes groep 3 t/m 8 bij de sporten/spellen: 6 ouders