KWINK! sociaal-emotioneel leren

Op onze school werken we actief aan sociaal-emotioneel leren. Om dit structureel aan bod te laten komen en als rode draad door de hele school samen met dezelfde thema’s bezig te zijn, werken we met de methode ‘KWINK’. In de afgelopen periode hebben wij les 4 en 5 van KWINK behandeld.  

Les 4 ‘Ik kan een ander duidelijk maken wat ik van hem verwacht.’

Tijdens deze les hebben wij het gehad over bijvoorbeeld afspreken. Het gebeurt wel eens dat je met iemand iets afspreekt en dat de andere dan met een ander kind gaat afspreken of zijn belofte niet nakomt.

Les 5 ‘Ik kan aanvoelen wat de ander voelt en hoe hij zal reageren.’

Tijdens deze les zijn wij gaan kijken naar de emoties trots en teleurgesteld. Hoe herken je dat bij een ander? Wat kun je op die momenten tegen een ander zeggen? Ook hebben wij gekeken naar hoe je een andere dan weer vrolijk kan maken als iemand teleurgesteld is.  

Kwink thuis!

Je kunt ook thuis met sociaal-emotioneel leren aan de slag. Meer achtergrondinformatie over sociaal- emotioneel leren lees je in de achtergrondartikelen in het Kwink magazine: www.kwinkopschool.nl/kwinkmagazine én het speciale oudermagazine: www.kwinkopschool.nl/oudermagazine