Lezen op school én thuis

We hebben het al eerder benadrukt: lezen is dé basis van alle ontwikkeling op school! Daarom hebben we op school veel aandacht voor het leesonderwijs vanaf leerjaar 1 tot en met leerjaar 8. We merken in de praktijk dat leerlingen die ook buiten school veel lezen grote stappen maken in hun ontwikkeling. Het is bewezen dat kinderen die regelmatig lezen, hun leesvaardigheid zien stijgen. Wanneer je regelmatig leest, begrijp je sneller teksten en vergroot je je woordenschat. Daardoor begrijp je makkelijker (school)opdrachten waardoor de ontwikkeling soepeler verloopt. Daarnaast leren kinderen zich in te leven in diverse personages van hun boek. Voor leerlingen een mooi middel om een andere wereld in te stappen en kennis te maken met andere gewoonten, normen en waarden.

Lezen is dus ontzettend belangrijk voor je totale ontwikkeling. Het zorgt voor betere prestaties op school, je leert jezelf beter kennen, je kunt je makkelijker inleven in de ander en je begrijpt meer van de wereld.

Maak het lezen ook thuis leuk. Ga naar de bibliotheek en maak uw kind gratis lid (alleen inschrijfkosten €8,75). Zelf rondlopen tussen boeken en iets leuks uitzoeken stimuleert enorm het leesplezier van uw kind. Gaat u samen met ons deze uitdaging aan?