Nieuws vanuit Bibliotheek Wijchen

Hulp bij het maken van Sinterklaasgedicht

Op donderdagmiddag 23 en 30 november van 16 tot 17 uur wordt er op de jeugdafdeling hulp geboden aan kinderen met het maken van een Sinterklaasgedicht.

Gevraagd:

Kinderen uit groep 7 of 8 om bij de Talentariërs te gaan. Dit is een groepje kinderen, die een paar keer per jaar bij elkaar komen in de Bibliotheek Wijchen. Zij zijn onze Denktank. We brainstormen met deze kinderen en ze bedenken nieuwe ideeën en activiteiten in de Bibliotheek voor de kinderen in Wijchen. Aanmelden kan bij marieke.kokshoorn@bibliotheek-wijchen.nl

Aanmeldingen voor de VoorleesExpress zijn welkom!

De wachtlijst is inmiddels zo goed als weggewerkt en er zijn een aantal nieuwe vrijwilligers begonnen. We zitten er dus helemaal klaar voor om nieuwe aanmeldingen te krijgen van gezinnen. Het project is voor kinderen van 2 tot en met 8 jaar van zowel NT2 als NT1 gezinnen. Voor info en aanmelden: www.voorleesexpress.nl en klik op locatie Wijchen. 

Op dit moment zijn we ook bezig om de invoering van de DoorleesExpress op poten te gaan zetten. Dit is de VoorleesExpress, maar dan voor de oudere kinderen van 9 t/m 12 jaar. Dit vergt ook een andere aanpak van de vrijwilligers, een andere training enz. Hiervoor hebben we tijd nodig om het goed op te gaan zetten. Zodra hier meer over bekend is, zal ik dit in de nieuwsbrief zetten.