Persoonsgegevens bij bron- en contactonderzoek

Als iemand van de school positief wordt getest, neemt de GGD contact met ons op. Dit doen zij om de contacten en de eventuele bron van de besmetting op te sporen. De GGD geeft ons dan de naam van de positief geteste persoon. Voor de publieke gezondheid is het belangrijk dat wij de GGD helpen om te bepalen wie er in contact is geweest met deze positief geteste persoon. Op basis van een ‘gerechtvaardigd belang’ werken wij hier als school aan mee.
We geven de GGD de volgende informatie indien zij daarom vragen:
– De roosters van de positief geteste persoon en de presentie-/absentielijst. Met wie de positief geteste persoon mogelijk in contact is geweest;
– De namen en contactgegevens van deze contacten van de positief geteste persoon.

Er zullen door ons nadrukkelijk niet meer gegevens dan bovenstaande worden gedeeld met de GGD. Wij registreren ook geen informatie over leerlingen die besmet zijn of in quarantaine zitten.

Het is mogelijk dat u bezwaar heeft tegen het delen van de contactgegevens van uw zoon of dochter. Als dit het geval is, kunt u een mail sturen naar heilighart@kansenkleur.nl. We delen dan geen naam, presentie en contactgegevens van uw zoon of dochter met de GGD.