Samenwerken op afstand

Hoe gaat het met alle thuisonderwijzers? Het zal best weer even zoeken zijn naar de juiste vorm. Wij genieten in ieder geval van alle reacties die we ontvangen van onze leerlingen en ouders. Leuk om steeds weer de gezichten te zien via Teams en te horen dat alles goed gaat. Het programma ‘Teams’ wordt naast instructie en andere lesactiviteiten ook gebruikt om in contact te blijven met elkaar. Dit is zeker in deze tijd een fijne functionaliteit en maakt de wereld nét even iets groter tijdens deze lock-down.

Functies zoals videobellen, chatten en mailen hebben echter ook een gebruiksaanwijzing nodig. Wanneer gebruik je deze functies? Welke opmerkingen zijn eigenlijk niet zo leuk om te sturen? Allemaal vragen waar kinderen echt begeleiding bij nodig hebben.

Zouden jullie met enige regelmaat samen met uw kind eens kunnen reflecteren op hun communicatie. Bekijk samen eens wat berichten die verstuurd zijn en geef daar feedback op. Wat is een fijn bericht om te lezen voor de ontvanger? Welke boodschap is eigenlijk niet zo aardig? Hoe en wanneer vraag je hulp? Hoe maak je duidelijk dat je even niet beschikbaar bent om gestoord te worden? Ook op school zullen wij deze vragen met leerlingen regelmatig terug laten komen. Uiteraard ook na deze crisis!