Schoolfruit

Op 16 november 2021 starten we met schoolfruit. Op dinsdag, woensdag en donderdag krijgen de kinderen fruit en groente voor de ochtendpauze. Op veel scholen zijn dit soort schoolfruitdagen al een succes. Het is lekker, leerzaam en gezond. Kinderen ontdekken nieuwe smaken, leren meer over waar ons eten vandaan komt en krijgen vezels, vitamines en mineralen binnen. Natuurlijk blijft de ochtendpauze verder zoals uw kind gewend is. We genieten even rustig samen van een hapje en wat drinken.

Gezonde school!

Wat een kind eet, is de verantwoordelijkheid van de ouders of verzorgers. Wij zien het echter ook als onze taak om bij te dragen aan een gezonde leefstijl. Bijvoorbeeld met schoolfruit. Uit onderzoek blijkt dat kinderen op scholen met 5 vaste groente- en fruitdagen meer dan 2 x zoveel groente en fruit op school eten vergeleken met scholen zonder afspraken.

Schoolfruitabonnement

Op de schoolfruitdagen hoeft u zelf geen fruit mee te geven voor de ochtendpauze, de kinderen nemen wel drinken mee. De school sluit een schoolfruitabonnement af met Boumanfruit B.V. Het aanbod zal gevarieerd zijn, want dat is lekker en goed voor de smaakontwikkeling van kinderen. Het schoolfruit wordt gefinancierd vanuit een subsidie die de school heeft aangevraagd.

Meer informatie vindt u op www.wijkiezengroentenenfruit.nu en voor schoolspecifieke vragen kunt u contact opnemen met: Esther Daniëls

Alvast bedankt voor uw medewerking.