Sociaal-emotioneel leren: Kwink

Op onze school werken we actief aan sociaal-emotioneel leren. Om dit structureel aan bod te laten komen en als rode draad door de hele school samen met dezelfde thema’s bezig te zijn, werken we met de methode ‘Kwink’. Omdat sociaal-emotioneel leren veel verder gaat dan alleen binnen onze schoolmuren, zullen we regelmatiger via onze nieuwsbrief de lopende lessen met u bespreken.

Besef van jezelf

Deze periode gaan we onderstaande doelen behandelen:

  • Ik kan helpende woorden of gedachten gebruiken als ik iets moeilijk vind.
  • Ik zie het als een ander zich niet prettig voelt door mij en weet wat ik kan doen.
  • Ik zet door en kan mezelf motiveren als ik iets lastig vind om te doen.
  • Ik kan positief communiceren en op een goede manier feedback geven.
  • Ik kan een probleem oplossen door óók naar de ander te luisteren.
Koelkastposter

Download de nieuwste Kwink-koelkastposter voor thuis. Met deze poster ga je thuis met je kind in gesprek over sociaal-emotionele thema’s. De poster biedt ook leuke activiteiten voor thuis aan.