Reminder: Thuis oefenen met de software van school

Op school werken we in groep 3 met de methode ‘Lijn 3’ voor het vak aanvankelijk lezen. Bij deze methode maken we in de klas ook gebruik van oefensoftware.

De komende periode kan uw kind ook thuis zelfstandig aan de slag met deze software. Om van deze mogelijkheid gebruik te maken, moeten we het voor u openzetten. We vragen u om hiervoor een of twee e-mailadressen door te geven, waarop we uw kind aanmelden voor het toegangsportaal. Deze e-mailadressen kunt u doorgeven via heilighart@kansenkleur.nl o.v.v. thuisgebruik oefensoftware. Hoe werkt het vervolgens? U ontvangt een e-mail van Basispoort (het inlogportaal van de software). U wordt verzocht om op de activatielink te klikken en een wachtwoord aan te maken. Uw e-mailadres is uw gebruikersnaam. U kunt vervolgens bij de software via de website: https://thuis.basispoort.nl. Uw kind kan hiervan gebruikmaken met een pc of laptop (er is géén app beschikbaar voor tablets). Aan de hand van deze software oefent uw kind met dezelfde oefeningen waarmee ook op school wordt geoefend en die precies aansluiten bij de op school behandelde lesstof. Er zijn oefeningen voor lezen, woordenschat en spelling. De school heeft ingesteld wat op dat moment het meest relevant is om te oefenen. Wanneer u problemen ondervindt bij het werken met de oefensoftware, dan vernemen we dit graag op school.