Uitnodiging Techniekdag Nijmegen

De Techniekdag Nijmegen op zaterdag 23 september heeft een primeur: voor de allereerste keer wordt het Nijmeegs kampioenschap papieren vliegtuigjes gooien gehouden. Alle bezoekers van de Techniekdag kunnen met hun eigen papieren bouwsel proberen zo ver mogelijk te gooien. Voor het verst vliegende knutselwerk is een prijs. Daarnaast is die dag ook een drone te winnen.

De Techniekdag wordt dit jaar voor de 15e keer gehouden. In Technovium aan de Heyendaalseweg kunnen kinderen tussen de 8 en 14 jaar terecht voor een leuke, interessante, unieke kennismaking met allerlei aspecten van de techniek: van lassen tot aan het oplossen van een escaperoom en van smeden tot aan het besturen van robots.

In ons dagelijks leven spelen wetenschap en techniek een grote rol. Ook in sectoren waar je misschien niet zo snel techniek verwacht, zoals de zorg, het onderwijs of in creatieve beroepen. Op de Techniekdag kunnen jongeren ervaren hoe veelzijdig het werken in de techniek is.
De meer dan 50 deelnemende bedrijven en instellingen willen hen enthousiasmeren te kiezen voor een technische opleiding.

Technovium is gevestigd aan Heyendaalseweg 98 in Nijmegen. De Techniekdag is geopend van 10.00 tot 16.00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie over deze dag vind je op www.techniekdag.nl/techniekdag-nijmegen/ of volg de socials