Update GGD Gelderland-Zuid

Quarantaine en testen niet nodig binnen 8 weken na positieve coronatest

Nauwe contacten (zowel leerlingen als medewerkers) hoeven niet in quarantaine als zij in de 8 weken vóór het risicocontact positief zijn getest op corona. De kans dat zij opnieuw corona krijgen binnen die periode is heel klein. Testen is dan ook niet nodig. Zij moeten wel hun klachten in de gaten houden. Ontwikkelt de leerling/medewerker toch klachten na een risicocontact, dan wordt geadviseerd om contact op te nemen met de GGD via 088-1447123

DigiD

Om snel online de uitslag van een coronatest in te kunnen zien, is het noodzakelijk dat er voor het kind een DigiD is aangevraagd. De meeste (jonge) kinderen hebben nog geen DigiD en het kan na de aanvraag enkele dagen duren voordat deze binnen is. Om snel een uitslag te bekijken kunt u hier een DigiD aanvragen voor uw kind(eren). In Mijn DigiD is de uitslag namelijk al te zien voordat de GGD belt met de uitslag.

Klachten en negatief getest op corona

Een kind dat milde corona gerelateerde klachten heeft, maar wél een negatieve testuitslag heeft ontvangen, mag weer naar school (tenzij de GGD een quarantaineperiode heeft vastgesteld). Als hulpmiddel kunt u de beslisboom hanteren.