Versoepelingen in het onderwijs

Er zijn gelukkig weer versoepelingen aangekondigd door de overheid. We mogen onze cohorten loslaten waardoor we weer gezamenlijk kunnen lezen op het leerplein en samen kunnen spelen op het schoolplein. Oudercontact kan weer op school plaatsvinden. U kunt dus weer op afspraak een bezoek inplannen om na schooltijd, samen met uw zoon/dochter, een kijkje te nemen in het klaslokaal.

Oudergesprekken en activiteiten die gepland staan tot aan de voorjaarsvakantie worden niet aangepast.

Welke maatregelen zijn nog actief?

  • Handen wassen, hoesten en niezen in je elleboog, goed ventileren, geen handen schudden en elkaar de ruimte geven. Daarnaast doet iedereen met klachten een test.
  • Ben je positief getest op het coronavirus, dan is de duur van de isolatie verlaagd van 7 dagen naar 5 dagen (en 24 uur klachtenvrij).
  • Alle leerkrachten en leerlingen in de bovenbouw krijgen het advies om tweemaal in de week preventief te testen. Dit geldt ook voor gevaccineerden. Het advies voor preventief zelftesten geldt niet voor personen die minder dan 8 weken geleden positief getest zijn.
  • Tot 25 februari geldt er een dringend advies voor personeel en leerlingen in de bovenbouw om een mondkapje te dragen bij verplaatsing in het gebouw.
  • We blijven werken met het inloopmoment in de ochtend waarbij leerlingen zelfstandig de school binnenkomen.