Versoepelingen quarantaine

Deze week heeft het kabinet bekend gemaakt dat de quarantaine regels vanaf 26 januari versoepeld worden voor kinderen. We zijn blij dat we hierdoor meer kinderen goed onderwijs kunnen bieden op school. Alle kinderen mogen weer naar school met uitzondering van kinderen die positief getest zijn (zelftest of GGD).

Voor de veiligheid van de medewerkers en de continuïteit van het onderwijs, vragen wij u wel om bij klachten of twijfel een zelftest of test bij de GGD te doen. Bij een negatieve uitslag mogen ook die kinderen naar school. Mochten er meerdere besmettingen in een groep zijn, kan de GGD een uitbraakonderzoek doen en alsnog adviseren om een quarantaine advies voor de hele groep te geven.

Het nieuwe protocol kunt u weer bekijken via onderstaande download. De nieuwe beslisboom is nog niet gepubliceerd. Als de wijzigingen zijn verwerkt zal ik de nieuwe beslisboom ook weer met u delen via de website.

We merken op onze school dat alle betrokken partijen uiterst verantwoordelijk en zorgvuldig omgaat met de steeds weer aangepaste maatregelen. Dank daarvoor!