Voorleeswedstrijd

Informatie voor ouders

Van 5 t/m 16 oktober is de Kinderboekenweek. Daarop aansluitend organiseren wij op school een Voorleeswedstrijd. Er hangt al een paar weken een inschrijflijst in de klas, waarop kinderen kunnen aangeven of ze mee willen doen en welk boek zij willen voorlezen. Op vrijdag 7 oktober sluit deze inschrijving, zodat wij een planning kunnen maken.

Kinderen uit de bovenbouw mogen een stukje uit hun favoriete boek voorlezen aan alle kinderen van de school en aan hun eigen ouders. Een vakkundige jury zal hun leeskunsten beoordelen en op basis van hun bevindingen zal één leerling benoemd worden tot Voorleeskampioen van de Heilig Hartschool 2022-2023!

Als je kind zich heeft ingeschreven en dus meedoet aan de Voorleeswedstrijd, dan ben je van harte uitgenodigd om op vrijdag 21 oktober te komen luisteren op het leerplein in de school. De tijd wordt nader bepaald aan de hand van het aantal inschrijvingen. Dit krijgen jullie dus nog te horen.

Informatie voor leerlingen

Onderaan deze brief staat het beoordelingsformulier dat de officiële jury zal gebruiken, lees de punten goed door en oefen door bijvoorbeeld voor te lezen aan je vader, moeder, opa, oma, broertje, zusje, knuffel, voor de spiegel, enz. Voordat je gaat lezen vertel je even kort wat de titel van het boek is, wie de schrijver is en waarom je voor dit boek gekozen hebt. Dus dat kun je ook alvast voorbereiden en oefenen.

Nadat de inschrijvingen gesloten zijn en er een planning gemaakt is, krijg je te horen hoe lang je ongeveer tijd hebt om voor te lezen. Het is dus niet de bedoeling dat je een heel boek voorleest, maar een fragment eruit. Bijvoorbeeld een heel spannend stukje of een stukje dat de luisteraars heel nieuwsgierig maakt naar het boek. Denk eraan dat er ook kinderen uit de onderbouw zitten te luisteren, dus zorg dat je fragment geschikt is voor jongere luisteraars.

Succes met de voorbereidingen en tot dan!