Wandel2daagse

Op zaterdag 17 en zondag 18 september gaat in Bergharen de 9e editie van de Bergharense Wandel2Daagse (W2D) van start.

De wandelroutes
Er kan op beide dagen gelopen worden van 5 km tot maximaal 35 km. Op 8 plaatsen kan de loper steeds kiezen om een langere of kortere route te nemen. De wandelroutes van 5 en 6 kilometer zijn vooral geschikt voor jonge kinderen. Op beide dagen kan worden gewandeld vanaf de Zandloper richting Hernen naar de Hernense molen, Leur en het Leurse bos en weer terug of via de noordkant van Bergharen, langs de Nieuwe en de Oude Wetering, richting Horssen, via de Berg van Bergharen en de Groene Heuvels en weer terug naar de Zandloper. Het landschap is zeer afwisselend en gaat gedeeltelijk over zand- en graspaden. Stevige wandelschoenen wordt aangeraden.

Bij de Bergharense W2D bieden we de wandelaar tijdens de tocht ook informatie over de omgeving, zoals rijks- en gemeentelijke monumenten en ander interessant, historisch erfgoed en over de aanwezige natuur. De routes zijn bewegwijzerd. Daarnaast krijgt iedereen bij de start ook een routekaart mee die tijdens de route wordt voorzien van een stempel.

Pleisterplaatsen
Onderweg wordt er een ‘appeltje voor de dorst’ uitgedeeld en je kunt op allerlei vaste plekken even uitrusten of een sanitaire stop maken. Het is wel verstandig zelf eten en drinken mee te nemen en te zorgen voor geschikte (regen) kleding.

Start en finish zijn zowel op zaterdag als zondag bij de Zandloper in Bergharen en de starttijden zijn voor alle afstanden tussen 8.00-13.00 uur. De tijd van binnenkomst is voor alle afstanden uiterlijk 16.00 uur.

Inschrijfgeld
Het inschrijfgeld voor de W2D is 4 euro per persoon en dat is onafhankelijk van of je één of twee dagen loopt. Voor de jeugd onder de 12 jaar is het inschrijfgeld 2 euro. Leden van de KWBN krijgen € 1 korting.

Herinneringsspeldje
Als je twee dagen meewandelt, krijg je na afloop in de Zandloper een herinneringsspeldje.

Tot slot
We hopen op mooi wandelweer en wensen de deelnemers al vast veel wandelplezier.