Zakgeldproject voor ouders

Geld is niet alleen voor volwassenen een belangrijk onderwerp. Ook voor kinderen is het goed om te leren omgaan met zakgeld. Wanneer kinderen kunnen oefenen met geld, leren ze later goede keuzes maken. Veel kinderen krijgen zakgeld om mee te oefenen. Maar niet iedereen heeft daar geld voor of weet hoe dat moet.

De gemeente Wijchen vindt het ook belangrijk dat kinderen en jongeren leren omgaan met geld. Zodat zij zich later financieel kunnen redden. Ook wanneer u zelf niet genoeg geld heeft om zakgeld aan uw kind te geven. Daarom is er het Zakg€ldProj€ct.

We onderzoeken in kleine groepen wat uw kind al weet en nog wil leren. Elke groep biedt plaats aan maximaal 8 kinderen en ouders. Als ouder krijgt u van ons elke week 2 euro zakgeld om aan uw kind te geven. In de bijeenkomsten maakt u als ouders afspraken met uw kind. Bijvoorbeeld wat hij of zij met het geld kan doen. Uw kind leert zakgeld uit te geven en te sparen. Samen leert u praten over geld.

Belangrijk

–    Jullie wonen in Wijchen en leven van een minimuminkomen.
–    Uw kind is bij de start minimaal 6 jaar oud.
–    Jullie willen samen meedoen aan 8 bijeenkomsten van 1-2 uur.

Meedoen? Vragen?

Neem contact op met Evy van Hemmen. Bel naar 088 432 70 00, stuur een WhatsApp-bericht naar 06 256 899 28 of mail naar e.van.hemmen@drutenwijchen.nl